Dijital Baskı Nedir?

Dijital baskı, dijital tabanlı bir görüntüden doğrudan çeşitli ortamlara yazdırma yöntemlerini ifade eder. Genellikle masaüstü yayıncılık ve diğer dijital kaynaklardan gelen küçük çaplı işlerin büyük formatlı ve / veya yüksek hacimli lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar kullanılarak basıldığı profesyonel baskı anlamına gelir. Dijital baskı, sayfa başına daha geleneksel ofset baskı yöntemlerine göre daha yüksek bir maliyete sahiptir, ancak bu fiyat genellikle baskı plakaları yapmak için gereken tüm teknik adımların maliyetinden kaçınılarak dengelenir. Ayrıca, isteğe bağlı baskı, kısa geri dönüş süresi ve hatta her gösterim için kullanılan görüntünün (değişken veriler) değiştirilmesine izin verir. İşgücü tasarrufu ve dijital baskı makinelerinin sürekli artan kabiliyeti, dijital baskının ofset baskı teknolojisinin birkaç bin sayfalık daha büyük baskı miktarlarını düşük bir fiyata üretme kabiliyetiyle eşleşebileceği ya da yerini alabileceği noktaya ulaştığı anlamına geliyor.

Dijital baskı ile litografi, fleksografi, gravür veya tipografik gibi geleneksel yöntemler arasındaki en büyük fark, dijital baskıda baskı plakalarının değiştirilmesine gerek olmaması, analog baskıda ise plakaların tekrar tekrar değiştirilmesidir. Bu, dijital baskı kullanırken daha hızlı geri dönüş süresi ve daha düşük maliyetle sonuçlanır, ancak çoğu ticari dijital baskı işleminde tipik olarak ince görüntü ayrıntısı kaybı olur. En popüler yöntemler arasında, kağıt, fotoğraf kağıdı, tuval, cam, metal, mermer ve diğer maddeler dahil olmak üzere çok çeşitli alt tabakalara pigment veya toner biriktiren mürekkep püskürtmeli veya lazer yazıcılar bulunur.

İşlemlerin çoğunda, mürekkep veya toner, geleneksel mürekkepde olduğu gibi, alt tabakaya nüfuz etmemektedir, ancak yüzeyde ayrıca ısı işlemi (toner) veya UV içeren bir kaynaştırıcı sıvısı kullanarak alt tabakaya yapışabilecek ince bir tabaka oluşturur. kür işlemi (mürekkep).