Folyo Kesim

Folyo Kesim Nedir?

Vinil kesici, bir bilgisayar kontrollü makine türüdür. Küçük vinil kesiciler bir masaüstü yazıcıya benziyor. Bir yazıcı bir nozülü kontrol ettiği gibi, bilgisayar da keskin bir bıçağın malzemenin yüzeyi üzerindeki hareketini kontrol eder. Bu bıçak, ince kendinden yapışkanlı plastik levhalardan (vinil) şekilleri ve harfleri kesmek için kullanılır. Vinil daha sonra yapıştırıcıya ve malzemenin türüne bağlı olarak çeşitli yüzeylere yapışabilir.

Bir tasarımı kesmek için, genellikle Adobe Illustrator veya Corel Draw olmak üzere yazılımla vektör tabanlı bir görüntü oluşturulmalıdır. Daha sonra, tasarımda ortaya konan vektör yolları boyunca kesdiği kesiciye gönderilir. Kesici, bıçağı malzemenin üzerinde bir X ve Y ekseni üzerinde hareket ettirebilir ve hayal edilebilecek herhangi bir şekilde kesebilir. Vinil malzeme uzun rulolar halinde geldiğinden, afiş veya reklam panoları gibi önemli uzunluktaki projeler de kolayca kesilebilir.

Vinil kesiciler ile ilgili en büyük sınırlama, yalnızca vinil renklerinden şekiller kesebilmeleridir. Birden fazla renk içeren bir tasarım, her bir rengin ayrı ayrı kesilmesine ve daha sonra alt tabakaya uygulandığından üst üste yerleştirilmesine sahip olmalıdır. Ayrıca, şekiller düz renklerden kesildiği için, fotoğraflar ve gradyanlar tek başına bir kesici ile çoğaltılamaz.

Kesicinin kendisinin özelliklerine ek olarak, yapışkan vinil, altın ve gümüş folyo, buzlu camı simüle eden vinil, holografik vinil, yansıtıcı vinil, termal transfer malzemesi ve hatta şeffaf vinil içeren simüle eden vinil gibi çok çeşitli renk ve malzemelerde gelir. altın yaprak. (Genellikle itfaiye araçları ve kurtarma araçlarındaki yazılarda kullanılır.)